domingo, 15 de enero de 2012


Israel şi Palestina: Chemate să manifeste iertare şi toleranţă

O întrunire a episcopilor şi arhiepiscopilor catolici s-a încheiat cu un apel făcut Israelului şi Palestinei de a susţine discuţiile pentru o pace durabilă în regiune.
 Comunicatul a avertizat că dialogul dintre cele două era „ameninţat şi subminat  de către extremism şi intoleranţă, pe de altă parte”. Blamarea celorlaţi este o abdicare de la responsabilitate şi un eşec al conducerii, o conducere de care oamenii au nevoie disperată”, au afirmat aceştia.
 Semnatarii comunicatului din Marea Britanie au inclus arhiepiscopul de Liverpool, reverendul  Patrick Kelly şi episcopul auxiliar de Birmingham, reverendul  William Kenney.
 Liderii Bisericii au fost dornici să sublinieze sprijinul lor egal pentru ambele părţi, în cadrul conflictului. „Am auzit şi facem această convingere proprie: a fi pro Israel înseamnă a fi pro Palestina. Acest lucru semnifică pro justiţie pentru toţi, al căror fruct este pacea durabilă.”
 Ei au chemat ambele părţi să demonstreze toleranţă, „conducere curajoasă”, iertare şi umilinţă.
 „Liderii politici ai ambelor părţi şi ai ţărilor noastre trebuie să manifeste curaj, hotărâre şi creativitate, iar în felul acesta speranţele simple ale majorităţii pentru coexistenţă paşnică sunt realizate”, s-a mai adăugat.
 „Fidelitatea pentru modul de viaţă al evreilor, creştinilor şi musulmanilor ar trebui întotdeauna să fie în aşa fel încât  să existe o deschidere profundă către ceilalţi.”
Lasă un comentariu!

1 comentariu to " Israel şi Palestina: Chemate să manifeste iertare şi toleranţă "

  1. petcu65 spune:
    degeaba cer oamenii bisericilor pace, caci intre EDOM si ISRAEL nu va fi pace. Pacea nu este de obarsie omeneasca, EA vine in urma DREPTATII, iar dreptate pe pamant nu este.

Care este părerea ta?

 
 
 
 


Citeşte mai mult pe: Stiri Crestine.ro » Israel şi Palestina: Chemate să manifeste iertare şi toleranţă 

Pastorul iranian Nadarkhani a refuzat să se lepede de Hristos, în schimbul libertăţii

Iranul a cerut încă o dată pastorului creștin Youcef Nadarkhani să renunţe la credinţa sa în Hristos şi să accepte pe profetul Mohamed ca salvatorul lui, toate cu promisiunea de a asigura eliberarea sa. Nadarkhani a refuzat, conform agenției de știri BosNewsLife.
Am mai scris despre pastorul iranian Youcef Nadarkhani, care e în închisoare din octombrie 2009. El a fost arestat iniţial pentru semn de protest faţă de predarea Islamului în şcolile copiilor săi. Acuzațiile sale au fost mai târziu schimbate în apostazie şi în încercarea de a evangheliza musulmani. El a fost condamnat la moarte dacă nu renunţă la credinţa sa creştină, dar Nadarkhani continuă să rămână cu credința neclintită în Isus.
Iranul a primit foarte multe critici internaţionale pentru încălcarea Pactului internaţional privind drepturile civile şi politice, în cazul pastorului Nadarkhani. O presiune intensă în cele din urmă a determinat oficialii iranieni să treacă la o evaluare finală, și acum se așteptă un verdict.
Lasă un comentariu!

2 comentarii to " Pastorul iranian Nadarkhani a refuzat să se lepede de Hristos, în schimbul libertăţii "

  1. Cata spune:
    Domnul nostru sa-l intareasca si sa nu renunte la El niciodata! Stiu ca Dumnezeu poate totul si ca cei ce se incred in El nu sunt dati de rusine.
  2. Br, Razvan spune:
    Domnul sa-l apere!

Care este părerea ta?